Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium
Felhasználónév:

Jelszó:


Elérhetőségek

Címünk:

Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium 4300 Nyírbátor, Ifjúság útja 2.


Telefonszámunk:
[42] 510-048

Fax számunk:
[42] 510-084


E-Mail címünk:
big@bign.sulinet.hu


ORIGÓ nyelvizsga
>

Az ORIGÓ nyelvvizsgával kapcsolatos információk az alábbi linken érhetők el:
ORIGÓ

Elérhetőségeink:

Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium 4300 Nyírbátor, Ifjúság útja 2.


Telefonszámunk:
[42] 510-048

Kapcsolattartók:

Csaposné Szták Enikő

Telefonszám:
[70] 379-3269

E-Mail:
cseniko@gmail.hu

Belicza Anita

Telefonszám:
[30] 606-1698

E-Mail:
banita89@freemail.hu

Banner

>
Térkép

Sporttábor Pusztafaluban

Ebben a táborban azok a gyerekek vehettek részt, akik egész évben megfeleltek az iskolai követelményeknek. Nagyon örültem, mikor ezt a hírt meghallottam, hogy én is elutazhatok. Az osztályunkból velem együtt öten mentünk, és a 6. 7. és 8. F osztályokból ketten-ketten. 2015. június 15-én indultunk és 20-án este érkeztünk haza.

Az indulás napján már izgatott voltam, hogyan fog kinézni a tábor. Első nap mielőtt megérkeztünk volna, megálltunk Sárospatakon bobozni, és utána indultunk tovább Pusztafalura. Ez a falu Magyarország északi részén helyezkedik el. Nagyon közel van Szlovákiához, mindössze 4-5 km-re. Ez a falucska egy nagyon hosszú utcából áll, amit hegyek, dombok vesznek körül. A tábor nagyon hangulatos volt, mert az Egyházmegye iskoláiból sok gyerek és tanár jött: Kisvárdáról, Mátészalkáról, Egyekről, Nyíregyházáról és Debrecenből. A kisvárdai csoportból szereztem a legtöbb barátot. A tábor napjai legtöbbször úgy teltek el, hogy sokat túráztunk énekeket tanultunk, játszottunk és nagyon jól éreztük magunkat egész héten. Reggelente szép gitárkíséretes dalra ébredtünk fel. Annyiszor hallottuk, hogy az első napokban már meg is tanultuk. Nemcsak Pusztafalun voltunk, hanem más helyeken is, például Hollókőn, túrázásaink során egyszer Szlovákiába is átmentünk és szinte minden helyre gyalog. Mikor szabad foglalkozás volt, akkor különféle sportjátékokat játszottunk. Fociztunk, kosárlabdáztunk, pingpongoztunk és lábtengóztunk is. Az utolsó nap azzal zárult, hogy szalonnát sütöttünk és beszélgettünk közben. A szalonnasütés után mindenkit bátorrá avattak, mert az egyik este bátorság próbát rendeztünk. Én „félbátor” lettem, mert ketten mentünk végig a sötét erdőben. Végül az utolsó napot egy közös misével zártuk.

Másnap délután nagy fájdalommal búcsúztunk el egymástól, de sok élménnyel a szívünkben. Nekem a kisvárdai csapat hiányzik a legjobban, mert velük voltunk egy szobában, így jobban megismerhettük egymást.
Bízom benne, hogy jövőre is lesz ilyen tábor, szeretnék eljutni és újra találkozni az Egyházmegye iskoláinak tanulóival!

Sivadó Balázs
6. F osztályos tanuló


Diákolimpia

Iskolánk IV. korcsoportos leány focicsapata 2014. április 27-én Nyíregyházán megrendezett labdarúgó megyei döntőn első helyezést értek el, így  bejutottak az országos döntőbe,amely 2014. május 21-én és 22-én a Balaton partján, Fonyódligeten zajlott.

Az országos döntőben 20 csapat vett részt. Első nap a csoportmérkőzésekkel indultak meg a küzdelmek. Iskolánk Eger, Salgótarján, Budapest és Mihályi csapataival került egy csoportba. A nehéz csoportból második helyen sikerült továbbjutni, így a második napon a helyosztó mérkőzéseken kedvező helyről folytattuk a küzdelmeket. A kétnapos mérkőzéssorozaton, izgalmas és drámai küzdelmekben, végül az előkelő 7. helyet sikerült megszerezni az ügyes Báthory-s  lányainknak.
Az országos 7. helyezett csapat tagjai: Meleg Zsófia 6. F, Filep Fanni, Fodor Boglárka, Harcsa Fanni, Káposztási Zsanett, Pető Diána, Polyák Vivien, Tóth Réka, Vasas Lea  és Virág Vanda 8. F osztályos tanulók.
Testnevelő és felkészítő tanáraik: Csapos Zsolt, Halász Csaba , Hegedüs Sándor és Szabó János Szabolcs.