Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium
Felhasználónév:

Jelszó:


Elérhetőségek

Címünk:

Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium 4300 Nyírbátor, Ifjúság útja 2.


Telefonszámunk:
[42] 510-048

Fax számunk:
[42] 510-084


E-Mail címünk:
big@bign.sulinet.hu


ORIGÓ nyelvizsga
>

Az ORIGÓ nyelvvizsgával kapcsolatos információk az alábbi linken érhetők el:
ORIGÓ

Elérhetőségeink:

Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium 4300 Nyírbátor, Ifjúság útja 2.


Telefonszámunk:
[42] 510-048

Kapcsolattartók:

Csaposné Szták Enikő

Telefonszám:
[70] 379-3269

E-Mail:
cseniko@gmail.hu

Belicza Anita

Telefonszám:
[30] 606-1698

E-Mail:
banita89@freemail.hu

Banner

>
Térkép


A közösségi szolgálatom nagy részét a Nyírderzsi Önkormányzatnál töltöttem. Itt több helyen is segítettem, részt vettem a munkában.
Számomra a legkedvesebb hely az óvoda volt, mert a gyerekek nagyon aranyosak, kedvesek voltak. Örültem, hogy játszhattam velük, hogy segíthettem az óvó néniknek, mivel én is ebbe az óvodába jártam és így még nagyobb örömmel töltött el, hogy itt lehettem. Az óvodán kívül a helyi könyvtárban is segíthettem, ahol sok érdekes könyvet találtam. Ezeken kívül még a szociális területen is kipróbálhattam magam, ahol egyszerűbb papírmunkai feladatokat végeztem. Ez a feladat semleges volt számomra, nem igazán tudom elképzelni, hogy ezt a munkát végezzem a közeljövőben.
Szórólap osztáson is részt vettem, amit nem igazán kedveltem, mert az emberek nem szívesen vették el a szórólapot. Azóta viszont én elveszem az olyan emberektől, akik szórólapot osztanak, mert tudom, hogy nem túl könnyű feladat ez.

Popovics Fanni
11. F osztályos tanulóGirászi Tamásnak hívnak, 17 éves, 11. A osztályos vagyok a nyírbátori Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnáziumban. Nyírbélteken élek a családommal.
Eleinte nem tudtam, mi vár rám, amikor az osztályfőnökömtől hallottam a közösségi szolgálatról. Ez egy kicsit félelemmel töltött el. Ahogy telt-múlt az idő, eljött az első alkalom, amikor el kellett menni.
Összességében jó volt, mert az időm nagy részét a volt iskolámban, valamint az iskola melletti könyvtárban töltöttük, ahol régi ismerősökkel és régi tanárokkal találkoztunk. Jó volt beszélgetni velük újra.
Szívesen segítettem az iskolában mindenkinek. Amikor még általános iskolás voltam, tanáraim tanítottak meg nekem mindent, most én segítettem és mutattam meg az Excel használatát.

Girászi Tamás
11. A osztályos tanulóAhhoz, hogy érettségi vizsgát tehessünk, a törvény előírja, hogy 50 óra közösségi szolgálatot kell teljesítenünk, mely 9-12 osztályig kell teljesítenünk. Ezeket 8 területen, mint például kulturális, egészségügy, szociális, oktatási és katasztrófavédelem végezhetjük el.
Közösségi szolgálataim közül a katasztrófavédelmi tetszett a legjobban, melyet a Nyírbátori Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság laktanyájában teljesítettem. Itt végigjártuk a laktanya teljes területét, megnézhettük az autókat, esetleg az autóban található felszereléseket is megfoghattuk. Tájékoztatást kaptunk, hogyan is zajlik egy riasztás, és az azt követő felkészülés a helyszínre vonuláshoz. Azért tudni kell azt is, hogy egy tűzoltó élete nem éppen veszélytelen. Ha egy lakástűzhöz riasztják őket, akkor az életüket kockáztatva mennek be az égő házba, hogy el tudják oltani a tüzet. A minap az én falumban is volt egy hasonló helyzet, és hatalmas tiszteletem a tűzoltók iránt, hogy nagyon gyorsan kiértek, illetve fékezték meg a tüzet.
A közösségi szolgálat véleményem szerint megszeretteti a diákokkal ezeket a foglalkozásokat.
Éppen ezért, én is úgy döntöttem, hogy középiskolai tanulmányaim után, a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi szakán szeretnék továbbtanulni, mellyel egy tiszti végzettséget szeretnék megszerezni.

Sütő István
11. A osztályos tanuló